2024-01-30
Invest
Yuncture News

Yuncture investerar i Salesbyte – Förenklar säljprocesser för B2C

Nu gör Yuncture en investering i bolaget Salesbyte som levererar en plattform för att förenkla och stärka säljprocesser. Verktyget automatiserar kunddialogen hela vägen från början till lagd order.

Grundaren av bolaget Salesbyte är Johan Nihleen. Affärsidén dök upp då han själv skulle köpa en luftvärmepump till sitt hem. Likt många privatköp var detta något som han som konsument inte hade gedigen kunskap inom. Efter att ha kontaktat både e-handlare och fysiska handlare insåg han att processen var trög, då så gott som alla bolag brast i säljprocessen genom information, uppföljning eller gav en direkt köpkanal. Där föddes idén till Salesbyte.

Teknikbolaget Salesbyte är sprunget ur Chalmers innovativa värld och har sedan dess ägts av Johan, tillsammans med medgrundaren Oliver, Chalmers och affärsänglar med lång erfarenhet inom e-handel. I senaste rundan gick även Investmentbolaget Yuncture in. Målsättningen är att skapa fler affärer för Salesbytes kunder genom att hjälpa de att nå brillans i kundbemötandet. Detta utan säljutbildningar, administrationskostnader och förändrade processer. Johan ser ljust på samarbetet med Yuncture:

”Yuncture imponerar alltid på mig när det kommer till hur de på ett professionellt sätt stöttar bolag genom tidiga faser. Framgången ligger mycket i Christoffers personlighet och förmåga att förstå vad som behövs, oavsett om det är resurser eller så en personlig dialog över en kaffe de stunder som vardagen bjuder på sina utmaningar. Vi tycker det är väldigt bra att ha en investerare för framtiden, som inte spelar ut sin roll direkt när transaktionen är gjord.”

”Jag och Johan har känt varandra under en längre tid och haft dialoger om en mängd ämnen, både av personlig och professionell natur”, säger Christoffer Rydhede VD på Yuncture. ”Johans genuina engagemang och insikt i branschen har varit en nyckelfaktor i vår beslutsprocess. När det blev möjligt att inleda en investeringsdialog fanns det inget tvivel om att vi skulle engagera oss i Salesbyte.”

För mer information, kontakta gärna:

Johan Nihleen, Grundare och VD Salesbyte
johan@salesbyte.se
0707-20 36 20

Christoffer Rydhede, VD Yuncture
christoffer@yuncture.com
0704-95 23 61