Yuncture Invest

Vi letar efter startup-bolag och entreprenörer som är beredda att fullfölja sin dröm att utveckla sitt företag på bästa möjliga sätt. Förutom kapital hjälper vi på Yuncture Invest dig genom att vara en drivande, erfaren och duktig partner, som alltid kommer att stötta dig på din resa till framgång.

Om Yuncture Invest

Sverige är fullt av unga, drivna personer och bolag som har mycket att ge, inte endast i den nationella utan även i den internationella konkurrensen. Yuncture finns för att samla och bättre ta tillvara på dessa talanger, och därför skapar vi en naturlig kontakt mellan unga bolag och näringslivet, för att på så sätt utveckla det driv och nytänk som föds här.

Yuncture Invest drivs parallellt med inkubatorn, och ansvarar för all form av investering i startup-bolag. Det kan både vara investeringar i projekt som är med i inkubatorprogrammet, men vi kollar också på helt externa bolag.

Kompetensen i Yuncture Invest består bland annat av personer från moderbolaget Hammarviken, som har lång erfarenhet av att utveckla, investera i, samt sälja bolag.

Investeringskriterier

Nedan följer våra investeringskriterier. Om du befinner dig i stadiet innan dessa punkter, gå gärna in på inkubatorn, för att veta mer hur vi tillsammans med dig hjälper till att utveckla ditt bolag, helt gratis!

 • Måste finnas en bra personkemi mellan oss!
 • Någon form av Proof of Concept (ex. betalande kunder, lyckade pilotprojekt m.m.).
 • Etiskt försvarbara branscher och idéer.
 • Skalbar idé, som kan omsätta minst 50 MKR inom fem år.
 • Minst två aktiva i bolaget (ex. två medgrundare, anställda, styrelse, senior advisor m.m.).
 • Vi vill inte ha majoritetsägande (dvs. mer än 50% i bolaget).

Våra innehav

Nedan visas våra mycket spännande bolag som vi hittills har investerat i. Klicka på respektive logga för att komma till bolagets hemsida.

DIVE Madhouse logo

DIVE Madhouse

Med sina 92 000 följare på Instagram, är DIVE Madhouse en av de största konstnärerna i Norden på sociala medier. Konstnären bakom pseudonymen, Fredrik Sologub, befinner sig världen över med sin konst, som har gått att uppmärksammas i Indien, USA, Kina, Frankrike m.m. Bolaget var förövrigt med i andra omgången av Yunctures inkubatorprogram.

Investeringsår: 2018

BYON8 logo

BYON8

Bolaget erbjuder en applikation där användaren kan fylla i sin hälsodata och symptom. Baserat på datan ställer BYON8 relevanta, medicinska frågor för att sedan räkna ut en hälsorekommendation. Rekommendationen innehåller allt från vårdnivå man behöver, till relevanta diagnosförslag som kan kopplas till symptomen. Bolaget fokuserar främst på Afrikanska marknaden.

Investeringsår: 2020

Yolean logo

Yolean

Bolaget har utvecklat ett mjukvaruverktyg som används för att på ett översiktligt sätt kunna visuellt planera och styra komplexa projekt. Kunderna finns främst inom bygg­industrin, där Yolean på senare tid etablerat flera kundsamarbeten, samt inom tillverkningsindustrin där verktyget används inom större utvecklingsprojekt och organisationer.

Investeringsår: 2020

Detecht logo

Detecht

Bolaget riktar sig till motorcykelintresserade, och har som idé att rädda liv genom deras egenutvecklade app med inbyggd kraschalgoritm. Kraschalgoritmen skickar ett meddelande till förarens ICE-kontakt samt larmcentralen, om föraren skulle råka ut för en olycka. I appen finns även ett socialt forum, där man som användare kan dela med sig av rutter, planera framtida körningar, samt få tillgång till motorcykel-relaterade erbjudanden. Detecht var förövrigt med i tredje omgången av Yunctures inkubatorprogram.

Investeringsår: 2021

Sök investering

Nedan kan du kontakta oss via det smidiga formuläret. På så sätt får vi en bra överblick av ditt bolag och ditt kapitalbehov, och vi kan därför vara mycket snabba på att återkoppla till dig. Du kan förvänta dig svar från oss inom några få arbetsdagar. Önskar ni hellre att kontakta oss direkt är det inte heller några problem.

  Kontaktuppgifter


  Affärsidé


  Marknad och målgrupp


  Erbjudande/produkt/tjänst


  Bifoga eventuell bild (GIF, JPG, PNG, GIF, PDF, DOCX, DOC)  Bakgrund av personerna i bolaget


  Framtidsplaner (3 år)


  Vad behöver du hjälp med?


  Hur hittade du till Yuncture?