2024-10-04
Invest
Yuncture News

Vividye tar klivet in i kosmetikindustrin – en ny era för hållbar färgning

Vi på Yuncture är glada över att dela nyheten om vårt portföljbolag Vividye, som nu tar ett stort steg genom att expandera sin verksamhet till kosmetikindustrin. Vividye har tidigare etablerat sig som en innovativ aktör inom textilfärgning och tryck, och deras hållbara färgteknologi har fått stort genomslag. Nu bygger de vidare på denna framgång genom att tillämpa sin expertis inom kemi och hållbar färgning i en helt ny bransch.

Varför kosmetik? 

Vividyes expansion till kosmetikindustrin är ett naturligt steg för att bredda tillämpningen av deras avancerade teknologi. Med teamets djupgående kunskap om pigment och kemiska processer kan de erbjuda lösningar som inte bara ger vackra resultat, utan som också uppfyller de höga kraven på hållbarhet och hälsa. Här berättar Johanna Nissén Karlsson, VD på Vividye, om satsningen: 

“Att expandera till kosmetikindustrin är en naturlig utveckling för oss. Det ger oss möjlighet att använda våra hållbara lösningar på nya sätt, samtidigt som vi fortsätter att driva ansvarsfull innovation.” 

Industrin möter höga krav 

Kosmetikindustrin ställer höga krav på säkerhet, miljöansvar och regulatoriska krav. Vividye, vars affärsidé alltid haft ett stort fokus på hållbarhet, är redo att möta dessa utamaningar. Genom sin expansion erjbuder Vividye kosmetikföretag nya möjligheter att vara konkurrenskraftiga och samtidigt verka för en mer hållbar framtid.  

Vi på Yuncture är otroligt stolta över Vividyes framsteg och ser fram emot att följa deras fortsatta resa. 

Driver du ett företag och står inför en investeringsrunda? Läs mer om våra investerinskriterier och se vilka bolag vi har i vår portfölj här.